Etno naselje Vrdnička kula

Etno naselje Vrdnička kula

Na obroncima Fruške gore, duboko u prirodi nalazi se oaza mira, etno naselje Vrdnička kula. Naselje je dobilo ime po građevini iz 12. veka. Reč je o vrdničkoj kuli koja je po istoriji sagrađena u doba kada su tu bili naseljeni Rimljani. Do ove kule se može doći tzv. „stazom zdravlja“ za svega 20min laganim hodom. Ovo mesto zaštićeno je borovim i lipovim šumama od zagađenog vazduha i gradske buke.

Ako ste ljubitelj planinarenja i uživanja u čistom vazduhu ova mirna okolina je pravo mesto za vas. Etno naselje se prostire na površini od 3ha, gde se nalaze bungalovi sagrađeni od drveta, prilagođeni za goste. Tako da možete potpuno uživati u prirodnom ugođaju i imati osećaj da ste sami u nekoj planinskoj kućici. Ali ako ste ipak urbaniji tip tu je i hotel sa modernim apartmanima i sobama.

Restoran nudi bogat asortiman tradicionalne domaće kuhinje, a u sklopu restorana nalazi se vinski podrum, u kome su najbolja domaća vina, proizvedena iz vinograda na Fruškoj gori. Kapacitet mesta restorana sa terasom je za 230 osoba, dok je vinski podrum obezbeđen sa 130 mesta, tako da možete organizovati proslavu venčanja, rođendana, ili drugu vrstu prijema. U dvorištu se nalazi igralište koje je prilagođeno za najmlađe i najslađe goste, tako da se u potpunosti možete prepustiti uživanju. Vaši mališani su sasvim bezbedni.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Etno naselje je povezano sa još jednim hotelom, PREMIER AQUA 5*, do kog možete doći „stazom zdravlja“ dugom 2km ili automobilom do banje Vrdnik. U hotelu imate mogućnost korišćenja spa centra, otvorenog i zatvorenog bazena, kongresne sale, kao i apartmane hotela, i restoran. Ovaj hotel nalazi se na izvoru tople termalne vode u banji Vrdnik, tako da pružaju i medicinske usluge u vidu rehabilitacije, masaža, fizikalnih procedura, individualne terapijske i rekreativne vežbe i još dosta drugih tretmana.

Nemojte čekati toplije vreme, ni poseban razlog da obiđete ovu turističku destinaciju. Naselje se nalazi svega na 20 minuta od Novog Sada, tako da ćemo rado biti vaš domaćin, ukoliko se odlučite da napravite izlet u Etno naselju Vrdnička kula. Smeštaj u Novom Sadu možete rezervisati putem ovog linka.

Etno naselje Vrdnička kula